Мармуровий рулет з шоколадно-банановим
кремом
Для бісквіта буде потрібно:
- яйця - 4 шт;
- цукор - 4 ст. ложки;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- борошно - 4 ст. ложки;
- рослинне масло (без запаху) - 4 ст. ложки;
- розпушувач - ½ ч. ложки;
- щіпка солі;
- какао-порошок - 1 ст. л;
- кава розчинна - 1 ч. л;
- вода (окріп) - 1-2 ст. л
крем:
- жирна сметана (40%) - 200 г;
- цук. пудра - 1 ст. ложка;
- загущувач для вершків - 1 пакетик
- банан (стиглий) - 1 шт;
- шоколад (молочний або гіркий) - 100 г;
- коньяк або ром - 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
Для тіста збити білки , поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі.Жовтки збити з цукром, що і ваніліном . Не припиняючи збивання , поступово влити олію. Акуратно з'єднати жовткова суміш з білками. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Обережно перемішати , намагаючись зберегти обсяг .
В окремій чашці змішати какао і кава з водою до гладкого стану .
Деко ( 36х28 см) застелити пергаментом ( трохи змастити рослинним маслом). Акуратно викласти 2 / 3 тіста. Розрівняти. У решту 1 /3 тіста додати суміш какао / кави , акуратно перемішати. Викладати за допомогою ложки на світлий шар тіста у вигляді « ляпок ». За допомогою зубочистки намалювати хаотичні візерунки.
Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 - 20 хвилин до готовності.
Випечений пласт накрити кухонним рушником , швидко перевернути і видалити пергамент.
Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати.
Для крему збити сметану з цукровою пудрою і загусником для вершків до густого стану . Шоколад розтопити на водяній бані. Банан розім'яти до стану пюре , з'єднати з розтопленим шоколадом і коньяком , ретельно перемішавши суміш. Змішати шоколадно- Банано
ву суміш зі сметанним кремом.
Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом. Згорнути в рулет. Краї підрівняти .
Подавати охолодженим.