вторник, 8 марта 2016 г.

Мармуровий рулет з шоколадно-банановим кремом

Мармуровий рулет з шоколадно-банановим 

кремом


Для бісквіта буде потрібно:


  • яйця - 4 шт;
  • цукор - 4 ст. ложки;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • борошно - 4 ст. ложки;
  • рослинне масло (без запаху) - 4 ст. ложки;
  • розпушувач - ½ ч. ложки;
  • щіпка солі;
  • какао-порошок - 1 ст. л;
  • кава розчинна - 1 ч. л;
  • вода (окріп) - 1-2 ст. л

крем:


  • жирна сметана (40%) - 200 г;
  • цук. пудра - 1 ст. ложка;
  • загущувач для вершків - 1 пакетик
  • банан (стиглий) - 1 шт;
  • шоколад (молочний або гіркий) - 100 г;
  • коньяк або ром - 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

Для тіста збити білки , поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі.
Жовтки збити з цукром, що і ваніліном . Не припиняючи збивання , поступово влити олію. Акуратно з'єднати жовткова суміш з білками. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Обережно перемішати , намагаючись зберегти обсяг .
В окремій чашці змішати какао і кава з водою до гладкого стану .
Деко ( 36х28 см) застелити пергаментом ( трохи змастити рослинним маслом). Акуратно викласти 2 / 3 тіста. Розрівняти. У решту 1 /3 тіста додати суміш какао / кави , акуратно перемішати. Викладати за допомогою ложки на світлий шар тіста у вигляді « ляпок ». За допомогою зубочистки намалювати хаотичні візерунки.
Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 - 20 хвилин до готовності.
Випечений пласт накрити кухонним рушником , швидко перевернути і видалити пергамент.
Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати.
Для крему збити сметану з цукровою пудрою і загусником для вершків до густого стану . Шоколад розтопити на водяній бані. Банан розім'яти до стану пюре , з'єднати з розтопленим шоколадом і коньяком , ретельно перемішавши суміш. Змішати шоколадно- Банано
ву суміш зі сметанним кремом.
Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом. Згорнути в рулет. Краї підрівняти .
Подавати охолодженим.

Захер

Захер

Мабуть, всі дивилися телевізійне шоу "Мастер-Шеф" на СТБ. Не раз там згадувався надзвичайно смачний та складний торт Захер. Я вирішила спробувати поекспериментувати та приготувати його власноруч. Я не професійний кулінар але не можу сказати про тее, що мені було складно його готувати. Тому пропоную вашій увазі рецепт цього смаколика.




Інгредієнти для тіста

  • гіркий шоколад - 60 г,
  • вершкове масло - 170 г,
  • цукор - 150 г,
  • борошно - 150 г,
  • яйця - 6 шт,
  • коньяк - 1 неповна ст. ложка,
  • розпушувач - 3 неповних ч. ложки,
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка,
  • какао - 35 г,
  • мигдаль - 50 г
  • абрикосовий джем - 200 г

Інгрідієнти для шоколадної глазурі


  • гіркий шоколад - 140 г,
  • молоко - 3-4 ст. ложки,
  • вершкове масло - 10-15 г. 

Спосіб приготування:

Розм'якшене вершкове масло збити міксером з 50 г. цукру.
Білки акуратно відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник.
Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Остудити до температури тіла.
Влити шоколад до збитому маслу.
Додати в олійно- шоколадну суміш ванільний цукор , коньяк і добре перемішати за допомогою міксера до однорідної маси.
Не припиняючи збивати, ввести в шоколадно -масляну суміш , по одному , жовтки і збивати до отримання однорідної суміші.
Мигдальні горіхи залити окропом і залишити на 1 хвилину . Потім мигдаль очистити від шкірки , обсушити й подрібнити за допомогою блендера.
Борошно просіяти в миску.
До борошна додати розпушувач і какао. Перемішати .
Збити охолоджені білки за допомогою міксера. Спочатку збивати на мінімальній швидкості , потім поступово збільшити швидкість. Наприкінці збивання , поступово ввести решту 100 г цукру і добре збити до отримання стійкої твердої піни .
Половину збитих білків викласти до шоколадно- масляної суміші , додати борошно , змішане з какао і розпушувачем , посипати подрібненими мигдальними горіхами і акуратно перемішати тісто знизу вгору.
Додати решту збиті білки і ще раз акуратно перемішати тісто.
Викласти тісто у змащену олією або застелену пергаментом і змащену маслом роз'ємну форму.
Випікати бісквіт при температурі 170-200 градусів 50-70 хвилин.
Готовий бісквіт вийняти з форми і залишити вилежатися не менше , ніж на 8 годин.
Абрикосовий джем трохи нагріти .
Бісквітний корж розрізати по горизонталі на 2 коржі і змастити абрикосовим джемом один корж.
Накрити змащений корж другим коржем і обмазати весь торт зверху і з боків джемом.
Для шоколадної глазурі: шоколад поламати на шматочки , покласти в каструлю і розтопити на водяній бані до рідкого стану .
В розтоплений шоколад додати молоко і добре розмішати.
У самому кінці покласти шматочок вершкового масла або жирні вершки і ще раз добре розмішати , поки масло не розтане і шоколад не вийде однорідної консистенції.
Шоколад остудити й залити верх і боки торта розтопленим шоколадом.
Напис на торті , або інші візерунки можна нанести розтопленим шоколадом за допомогою кондитерського мішка ( також шоколад можна покласти в маленький поліетиленовий мішечок , відрізати куточок і видавити шоколад на торт у вигляді малюнка).

Хрусткі бутерброди з моцарелою і копченим лососем

Хрусткі бутерброди з моцарелою і копченим лососем


Інгредієнти: 


  • Копчений лосось 
  • Свіжа моцарелла 
  • Свіжий багет 
  • Оливкова олія 
  • Мед 
  • Соєвий соус 
  • Часниковий порошок 
  • Зелена цибуля

Спосіб приготування: 

 Хліб наріжте і змастіть його оливковою олією. Обсмажте в духовці до хрусткої скоринки. На кожен шматок багета викладіть слайс моцарели і лосося. У мисці змішайте мед, соєвий соус і часниковий порошок. Збризніть цією сумішшю кожен бутерброд, присипте нарізаною зеленою цибулею і подавайте.
Домашня шарлотка

Мабуть, кожен хоча б раз у житті готував домашню шарлотку, але не у всіх вона вийшла смачною. Пропоную вашій увазі рецепт домашньої шарлотки моєї мами.




Для рецепту шарлотки вам знадобиться:


  • борошно - 2 склянки;
  • цукор - 2 склянки;
  • яйця курячі - 8 шт.;
  • яблука - 10-12 шт.;
  • кориця – 1/2 ч. л;
  • сода - 1ч.л.;
  • оцет - 1 ч.л.

Рецептура приготування:




У великій мисці збиваємо яйця з цукром, потім додаємо борошно, корицю та гашену оцетом соду. Все гарно змішуємо. Чистимо яблука та нарізаємо кружальцями. На змащене дно деко викладаємо яблука, а зверху заливаємо тістом. Випікаємо в духовій шафі протягом 45 хвилин при температурі 180.