Захер
Мабуть, всі дивилися телевізійне шоу "Мастер-Шеф" на СТБ. Не раз там згадувався надзвичайно смачний та складний торт Захер. Я вирішила спробувати поекспериментувати та приготувати його власноруч. Я не професійний кулінар але не можу сказати про тее, що мені було складно його готувати. Тому пропоную вашій увазі рецепт цього смаколика.
Інгредієнти для тіста
- гіркий шоколад - 60 г,
- вершкове масло - 170 г,
- цукор - 150 г,
- борошно - 150 г,
- яйця - 6 шт,
- коньяк - 1 неповна ст. ложка,
- розпушувач - 3 неповних ч. ложки,
- ванільний цукор - 1 ч. ложка,
- какао - 35 г,
- мигдаль - 50 г
- абрикосовий джем - 200 г
Інгрідієнти для шоколадної глазурі
- гіркий шоколад - 140 г,
- молоко - 3-4 ст. ложки,
- вершкове масло - 10-15 г.
Спосіб приготування:
Розм'якшене вершкове масло збити міксером з 50 г. цукру.
Білки акуратно відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник.
Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Остудити до температури тіла.
Влити шоколад до збитому маслу.
Додати в олійно- шоколадну суміш ванільний цукор , коньяк і добре перемішати за допомогою міксера до однорідної маси.
Не припиняючи збивати, ввести в шоколадно -масляну суміш , по одному , жовтки і збивати до отримання однорідної суміші.
Мигдальні горіхи залити окропом і залишити на 1 хвилину . Потім мигдаль очистити від шкірки , обсушити й подрібнити за допомогою блендера.
Борошно просіяти в миску.
До борошна додати розпушувач і какао. Перемішати .
Збити охолоджені білки за допомогою міксера. Спочатку збивати на мінімальній швидкості , потім поступово збільшити швидкість. Наприкінці збивання , поступово ввести решту 100 г цукру і добре збити до отримання стійкої твердої піни .
Половину збитих білків викласти до шоколадно- масляної суміші , додати борошно , змішане з какао і розпушувачем , посипати подрібненими мигдальними горіхами і акуратно перемішати тісто знизу вгору.
Додати решту збиті білки і ще раз акуратно перемішати тісто.
Викласти тісто у змащену олією або застелену пергаментом і змащену маслом роз'ємну форму.
Випікати бісквіт при температурі 170-200 градусів 50-70 хвилин.
Готовий бісквіт вийняти з форми і залишити вилежатися не менше , ніж на 8 годин.
Абрикосовий джем трохи нагріти .
Бісквітний корж розрізати по горизонталі на 2 коржі і змастити абрикосовим джемом один корж.
Накрити змащений корж другим коржем і обмазати весь торт зверху і з боків джемом.
Для шоколадної глазурі: шоколад поламати на шматочки , покласти в каструлю і розтопити на водяній бані до рідкого стану .
В розтоплений шоколад додати молоко і добре розмішати.
У самому кінці покласти шматочок вершкового масла або жирні вершки і ще раз добре розмішати , поки масло не розтане і шоколад не вийде однорідної консистенції.
Шоколад остудити й залити верх і боки торта розтопленим шоколадом.
Напис на торті , або інші візерунки можна нанести розтопленим шоколадом за допомогою кондитерського мішка ( також шоколад можна покласти в маленький поліетиленовий мішечок , відрізати куточок і видавити шоколад на торт у вигляді малюнка).
Білки акуратно відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник.
Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Остудити до температури тіла.
Влити шоколад до збитому маслу.
Додати в олійно- шоколадну суміш ванільний цукор , коньяк і добре перемішати за допомогою міксера до однорідної маси.
Не припиняючи збивати, ввести в шоколадно -масляну суміш , по одному , жовтки і збивати до отримання однорідної суміші.
Мигдальні горіхи залити окропом і залишити на 1 хвилину . Потім мигдаль очистити від шкірки , обсушити й подрібнити за допомогою блендера.
Борошно просіяти в миску.
До борошна додати розпушувач і какао. Перемішати .
Збити охолоджені білки за допомогою міксера. Спочатку збивати на мінімальній швидкості , потім поступово збільшити швидкість. Наприкінці збивання , поступово ввести решту 100 г цукру і добре збити до отримання стійкої твердої піни .
Половину збитих білків викласти до шоколадно- масляної суміші , додати борошно , змішане з какао і розпушувачем , посипати подрібненими мигдальними горіхами і акуратно перемішати тісто знизу вгору.
Додати решту збиті білки і ще раз акуратно перемішати тісто.
Викласти тісто у змащену олією або застелену пергаментом і змащену маслом роз'ємну форму.
Випікати бісквіт при температурі 170-200 градусів 50-70 хвилин.
Готовий бісквіт вийняти з форми і залишити вилежатися не менше , ніж на 8 годин.
Абрикосовий джем трохи нагріти .
Бісквітний корж розрізати по горизонталі на 2 коржі і змастити абрикосовим джемом один корж.
Накрити змащений корж другим коржем і обмазати весь торт зверху і з боків джемом.
Для шоколадної глазурі: шоколад поламати на шматочки , покласти в каструлю і розтопити на водяній бані до рідкого стану .
В розтоплений шоколад додати молоко і добре розмішати.
У самому кінці покласти шматочок вершкового масла або жирні вершки і ще раз добре розмішати , поки масло не розтане і шоколад не вийде однорідної консистенції.
Шоколад остудити й залити верх і боки торта розтопленим шоколадом.
Напис на торті , або інші візерунки можна нанести розтопленим шоколадом за допомогою кондитерського мішка ( також шоколад можна покласти в маленький поліетиленовий мішечок , відрізати куточок і видавити шоколад на торт у вигляді малюнка).
Комментариев нет:
Отправить комментарий