Торт "Паризький коктейль"
інгредієнти:
- 3 ст. ложки меду
- 150 гр цукру
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 180 мл гарячої води
- 500 гр борошна
- 1 ч. ложка соди
крем:
- 250 гр вершкового масла
- 600 мл молока
- 3 яйця
- 1 ст. ложки борошна
- 1 склянка цукру
- ванілін
- 100 гр лісових горіхів або мигдалю, подрібнити
Приготування:
Розігріваємо духовку на 180 градусів. Перемішуємо мед , цукор , масло і воду і ставимо на вогонь. Коли суміш закипить , знімаємо з вогню і додаємо борошно , змішане з содою . Тісто виходить заварне . Ділимо його на 6-7 частин , розгортаємо і випікаємо кожен корж до золотистого кольору. Форма може бути як кругла , так і квадратна . Розкочувати потрібно тонко , але тісто не рветься.Для крему: яйця розтираємо з цукром , перемішуємо з борошном , розводимо холодним молоком і ставимо на вогонь , безперервно помішуючи , поки маса не загусне. Знімаємо з вогню , охолоджуємо і додаємо горіхи і ванілін. Коли крем майже охолоне , покласти масло і добре перемішати міксером. Мазати коржі краще ще теплим кремом. Коли коржі просочаться кремово -горіховою масою , вони просто тануть у роті.
Комментариев нет:
Отправить комментарий