пятница, 11 марта 2016 г.

Торт "Паризький коктейль"


інгредієнти:


  • 3 ст. ложки меду
  • 150 гр цукру
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 180 мл гарячої води
  • 500 гр борошна
  • 1 ч. ложка соди

крем:


  • 250 гр вершкового масла
  • 600 мл молока
  • 3 яйця
  • 1 ст. ложки борошна
  • 1 склянка цукру
  • ванілін
  • 100 гр лісових горіхів або мигдалю, подрібнити

Приготування:

Розігріваємо духовку на 180 градусів. Перемішуємо мед , цукор , масло і воду і ставимо на вогонь. Коли суміш закипить , знімаємо з вогню і додаємо борошно , змішане з содою . Тісто виходить заварне . Ділимо його на 6-7 частин , розгортаємо і випікаємо кожен корж до золотистого кольору. Форма може бути як кругла , так і квадратна . Розкочувати потрібно тонко , але тісто не рветься.
Для крему: яйця розтираємо з цукром , перемішуємо з борошном , розводимо холодним молоком і ставимо на вогонь , безперервно помішуючи , поки маса не загусне. Знімаємо з вогню , охолоджуємо і додаємо горіхи і ванілін. Коли крем майже охолоне , покласти масло і добре перемішати міксером. Мазати коржі краще ще теплим кремом. Коли коржі просочаться кремово -горіховою масою , вони просто тануть у роті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий