Український борщ – одна з найпопулярніших страв української кухні. Його унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі. Борщ має безліч видів і способів приготування. У різних регіонах України його готують по-різному, але є і загальний рецепт приготування традиційного українського борщу. Я хочу розповісти сімейний рецепт моєї улюбленої страви.
Для рецепту борщу з пампушками вам буде потрібно:
- яловичина - 300 г
- буряк - 1 шт. середнього розміру
- свіжа капуста - 1/2 качана
- картопля - 5-6 бульб
- морква - 1 шт.
- корінь петрушки - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 цибулина
- часник - 3-4 часточки
- помідори свіжі - 4-5 шт.
- борошно - 1 ст.л.
- жир - 200г
- свинячий сало - 50г
- сметана - 1/2 склянки
- цукор - 1 ст.л.
- сік половини лимона
- зелень петрушки, чорний мелений запашний і болгарський перець, лавровий лист - за смаком
для пампушок:
- борошно - 1.5 склянки
- молоко - 3/4 склянки
- цукор - 1 ст.л.
- Дріжджі свіжі - 10г
- масло рослинне - 2 ст.л.
- часник - 3 часточки
- квас для часникової заправки - 1/3 склянки
Рецептура приготування:
М'ясо очистити від плівок, залити холодною водою відварити до готовності.Очищений буряк нарізати соломкою, посипати сіллю, скропити соком лимона, перемішати, покласти в каструлю або глибоку сковорідку, додати жир, зібраний з м'ясного бульйону, помідори, цукор і тушкувати до напівготовності. Очищені і промиті коріння і цибулю нарізати і пасерувати з жиром.Бульйон процідити, м'ясо нарізати шматочками. У проціджений бульйон додати нарізану часточками картоплю, довести до кипіння, опустити нарізану соломкою свіжу капусту, і варити близько 15 хвилин, додати пасеровані овочі, борошняну заправку, болгарський перець, нашаткований тонкою соломкою, спеції і довести до готовності.Вже готовий борщ заправити салом, товченим з часником і зеленню, довести до кипіння, дати настоятися протягом 20-25 хвилин. При подачі до столу додати сметану, м'ясо, зелень. До борщу подати пампушки з часником.Для пампушок в теплому молоці розвести дріжджі, сіль, цукор, додати рослинне масло і борошно, замісити тісто і залишити для бродіння. Готове тісто розділити на невеликі шматочки, закатати кульки, укласти на деко, змащене маслом і залишити для вистоювання. Випікати при температурі 180-210С. Для часникової заправки в товчений часник додають сіль, рослинне масло, квас і всі рівномірно перемішують, потім отриманою заправкою поливають свіжоспечені пампушки. Подають їх гарячими.
Комментариев нет:
Отправить комментарий